Μαχητές της αλ Κάιντα κατέλαβαν την Παρασκευή μεγάλο μέρος της πόλης Μουκάλας, πρωτεύουσας μιας επαρχίας της νότιας Υεμένης. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, οι εξτρεμιστές επιτέθηκαν εναντίον της φυλακής στην πόλη αυτή και απελευθέρωσαν 300 και πλέον κρατουμένους, δήλωσαν ένας αξιωματούχος και κάτοικοι.

Περίπου 200 ως 300 αντάρτες αναπτύχθηκαν σε κεντρικές και δυτικές συνοικίες της πόλης, όπου εγκατέστησαν σημεία ελέγχου στα οποία κυματίζει το μαύρο λάβαρο του εξτρεμιστικού δικτύου, ανέφεραν κάτοικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μαχητές της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) ελέγχουν συνοικίες της Μουκάλα, αλλά όχι το σύνολο της πόλης», της πρωτεύουσας της επαρχίας Χαντραμούτ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος.

Νευραλγικής σημασίας τοποθεσίες, όπως στρατόπεδα των ενόπλων δυνάμεων, το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Μουκάλα, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, «βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Μετά την είσοδό τους στην πόλη μέλη της ΑΚΑΧ απηύθυναν από τα τεμένη εκκλήσεις στους κατοίκους να συμμετάσχουν «στον τζιχάντ εναντίον των σιιτών», τη στιγμή που οι σιίτες παραστρατιωτικοί Χούτι προσπαθούν να καταλάβουν το Άντεν, την κυριότερη πόλη του νότου, δήλωσαν κάτοικοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους ηγέτες της ΑΚΑΧ, ο Χάλεντ Μπατάρφι, ήταν ανάμεσα στους 300 φυλακισμένους που απελευθερώθηκαν χθες Πέμπτη στην επίθεση των ισλαμιστών μαχητών εναντίον της κεντρικής φυλακής στη Μουκάλα, είπαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης.

Οι μαχητές της αλ Κάιντα επιτέθηκαν επίσης την Πέμπτη στην έδρα των αρχών της επαρχίας, το τοπικό παράρτημα της κεντρικής τράπεζας, τα κεντρικά γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης της επαρχίας και το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης