Τον γύρο του κόσμου κάνει ερασιτεχνικό video που δείχνει τις πρώτες εικόνες μετά την απόπειρα δολοφονίας του υπουργού Άμυνας στην Υεμένη.

Ο αντιστράτηγος Muhammad Nasir Ahmad βρισκόταν το μεσημέρι της Τρίτης μέσα σ’ ένα από τα οχήματα αυτοκινητοπομπής, η οποία κατευθυνόταν προς το κτήριο όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργικού Συμβουλίου, όταν ξαφνικά σημειώθηκε έκρηξη σε ένα παγιδευμένο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Associated Press, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ωστόσο ο υπουργός Άμυνας δεν έπαθε το παραμικρό. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που άγνωστοι επιχειρούν να δολοφονήσουν τον Muhammad Nasir Ahmad, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες για την ενίσχυση των θέσεων του κυβερνητικού στρατού στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου μαίνονται συγκρούσεις με ένοπλες οργανώσεις.

Δείτε το video…

Το φτωχότερο κράτος του Αραβικού Κόλπου βρίσκεται αντιμέτωπο μ’ ένα μεγάλο κύμα βίας, το οποίο ακολούθησε την μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας όταν στην εξουσία βρισκόταν ο τότε πρόεδρος Ali Abdullah Saleh. Οι μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας, σε συνδυασμό με την απροθυμία του προέδρου να παραιτηθεί (ακόμα και μετά τη δολοφονική απόπειρα στο προεδρικό μέγαρο τον Ιούνιο του 2011), δημιούργησαν το πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση τοπικών φυλών κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας, οι οποίες λειτουργούν ανεξάρτητα από την κεντρική διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες ο κυβερνητικός στρατός έχει καταφέρει σημαντικά πλήγματα στις ένοπλες ομάδες που δρουν στην επαρχία του Αμπιάν, περιοχή που θεωρείται προπύργιο της Αλ Κάιντα. Στις επιχειρήσεις του στρατού συνδράμουν και μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α.. Πριν από δύο ημέρες, η κυβέρνηση της αραβικής χώρας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σκοτώσει τον Said al-Shihri, τον υπαρχηγό της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Διαβάστε επίσης:
Δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις στην Υεμένη, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 01:11
Υεμένη: Νεκρός ο υπαρχηγός της αλ- Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 17:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης