Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους σε ένα στρατόπεδο του Άντεν, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Υεμένης.

«Ένας άνδρας πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που είχε ζωστεί ανάμεσα σε στρατιώτες που είχαν συγκεντρωθεί για εκπαίδευση» σε ένα στρατόπεδο που λειτουργεί υπό την επίβλεψη της συμμαχίας αραβικών κρατών της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτική πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Υεμενίτες στρατιώτες -που ήταν ο στόχος της επίθεσης- είχαν συγκεντρωθεί για μια παράδοση από «Σουδανούς εκπαιδευτές», στρατιωτικούς μιας χώρας-μέλους της συμμαχίας, διευκρίνισε δεύτερη στρατιωτική πηγή.

Τουλάχιστον 14 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές σε δύο νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει το παρακλάδι του στην περιοχή υπό την ονομασία η «επαρχία Άντεν / Αμπιάν», το Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και κατονόμασε τον καμικάζι ως Αμπού Ίσα αλ Ανσάρι. Σύμφωνα με την οργάνωση, στο χτύπημα σκοτώθηκαν περίπου 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι εξήντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση διαπράχθηκε στο «στρατόπεδο Ρας Αμπάς» κοντά στην Μπουρέικα, μια δυτική συνοικία του Άντεν, ανέφερε η πρώτη στρατιωτική πηγή, διευκρινίζοντας ότι «ο καμικάζι φορούσε στρατιωτική στολή» όταν ανατινάχθηκε.

Ορισμένοι στρατιώτες καταλήφθηκαν από πανικό κι έφυγαν από το στρατόπεδο, αρκετοί από αυτούς με τον οπλισμό τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Το στρατόπεδο δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα για την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης