Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες στη Σανάα μεταξύ σιιτών ανταρτών και σουνιτών μαχητών του κόμματος αλ Ίσλαχ με την υποστήριξη του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Υεμένης.

«Πενήντα τρία πτώματα περισυνελέγησαν σήμερα από τις υπηρεσίες διάσωσης, γεγονός που ανεβάζει σε 200 τον αριθμό των πτωμάτων που έχουν εντοπιστεί από τις 16 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου, ο δρ. Άλι Σαρία στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απολογισμός αυτός δεν περιλαμβάνει τους νεκρούς που τάφηκαν από τους συγγενείς τους ή από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Ο Σαρία, που είναι υπεύθυνος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε ότι οι ομάδες του παρείχαν φροντίδες στο ίδιο διάστημα και σε 461 τραυματίες από τη βόρεια ή τη βορειοδυτική Σανάα, που ήταν θέατρο βίαιων συγκρούσεων.

Παρά την υπογραφή χθες Κυριακή το βράδυ μιας συμφωνίας ειρήνευσης μεταξύ των σιιτών ανταρτών Ανσαρουλάχ και της κυβέρνησης, υπό την αιγίδα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη χώρα Τζαμάλ Μπενομάρ, η ένταση παραμένει στην πρωτεύουσα όπου ένοπλοι σιίτες κατέλαβαν άρματα μάχης και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ αβέβαιη είναι και η εφαρμογή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης