Αεροσκάφη του αραβικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν σήμερα το διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι, λίγες ώρες αφού η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει ξανά προκειμένου να μπορέσει να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι δύο ρουκέτες έπληξαν τον αεροδιάδρομο, μία ημέρα αφού το Ριάντ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 12 Μαΐου, με την προϋπόθεση ότι οι Χούτι και οι σύμμαχοί τους δεσμευθούν να σεβαστούν την εκεχειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής οι Χούτι δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους.

Χθες Παρασκευή η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Υεμένης ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει σήμερα για μερικές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο της Σαναά ώστε να μπορέσει να φτάσει στη χώρα διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο μεταξύ σήμερα ο αραβικός συνασπισμός βομβάρδισε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα βόρειες επαρχίες της Υεμένης. Σύμφωνα με τους Χούτι, περισσότερες από 100 αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο τις επαρχίες Σαάντα και Χάτζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν απευθύνει χθες προειδοποίηση προς όλους τους αμάχους να εγκαταλείψουν την επαρχία Σαάντα ως τη δύση του ηλίου, διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσουν σε σκληρά αντίποινα εναντίον των Χούτι διότι βομβάρδισαν σαουδαραβικές πόλεις κοντά στα σύνορα των δύο κρατών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης