Διαδηλωτές στην Υεμένη που αξιώνουν την αποπομπή του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία κάλεσαν το Σάββατο το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) να αποσύρει το σχέδιο μεταβίβασης της εξουσίας που είχε προτείνει ως έναν τρόπο να τερματιστεί η αναταραχή στη χώρα.

Σε ανακοινωθέν της η οργανωτική επιτροπή της λαϊκής επανάστασης της νεολαίας ανέφερε ότι το σχέδιο «δεν ανταποκρίνεται στο στόχο των διαδηλωτών να ανατρέψουν τον πρόεδρο Σάλεχ άμεσα και να τον προσαγάγουν σε δίκη». Οι διαδηλωτές κάλεσαν ακόμα την διεθνή κοινότητα, ειδικά τις ΗΠΑ και την ΕΕ, να μην επέμβουν ενάντια στη βούληση του λαού και το δικαίωμά του να καθορίσει το μέλλον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν θα επεκτείνουμε τις διαδηλώσεις. . . για να αναγκάσουμε το καθεστώς να παραμερίσει στην τελευταία φάση του ειρηνικού μας ξεσηκωμού», δήλωσε ο Ταουάκουλ Καραμάν, μέλος της επιτροπής. Το GCC λέει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε να πείσει τόσο την αντιπολίτευση όσο και το Σάλεχ να συμφωνήσουν στο σχέδιο που προτείνει για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Υεμένη.

«Δεν αλλάξαμε τη στάση μας όσον αφορά την πρωτοβουλία, περιμένουμε οι διαπραγματευτές του Κόλπου είτε να πιέσουν τον πρόεδρο να το υπογράψει ή να το αποσύρουν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Κάχταν, εκπρόσωπος μιας οργάνωσης-ομπρέλας της αντιπολίτευσης, της κοινής συνόδου των κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης