Ιερέας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 07:33
Ιερέας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Νέο «ιερό» σκάνδαλο, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ιρλανδία. Καθολικός ιερέας τέθηκε σε αναγκαστική άδεια, καθώς κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών της ενορίας του.

Την είδηση ανακοίνωσε ο καρδινάλιος Σον Μπρέιντι, επικεφαλής της Ιρλανδικής Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια κηρύγματός του σε λειτουργία στο Άρμα.

Ούτε το όνομα του ιερέα ούτε η περιοχή στην οποία αυτός λειτουργούσε αποκαλύφτηκαν, ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια των παιδιών και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έρευνα.

«Η πολιτική της Αρχιεπισκοπής του Άρμα είναι ότι για όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών, η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών πρέπει να είναι η κυρίαρχη προτεραιότητά μας», είπε ο Μπρέιντι.

Πρόσθεσε ότι ο ιερέας έχει το δικαίωμα να θεωρείται αθώος έως την ολοκλήρωση της έρευνας, και ακόμα κάλεσε οποιονδήποτε έχει κακοποιηθεί από ιερέα να το καταγγείλει.

Αλλεπάλληλα σκάνδαλα παιδοφιλίας πλήττουν την Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού, γεγονός που εξώθησε τον Πάπα να δημοσιεύσει μια επιστολή συγγνώμης στις αρχές του μήνα.

Η επιστολή έγινε δεκτή με απογοήτευση στην Ιρλανδία, όπου οργανώσεις θυμάτων κάλεσαν τον Μπρέιντι να παραιτηθεί εξαιτίας του ρόλου του στη συγκάλυψη μιας υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν ιερέας, το 1975.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 08:18