Ηγέτες και επιχειρηματίες δίνουν ραντεβού στο Νταβός

Ηγέτες και επιχειρηματίες δίνουν ραντεβού στο Νταβός
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ θα μεταβούν στο Νταβός της Ελβετίας για το 44ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 25 Ιανουαρίου.

Περισσότεροι από 2.500 συμμετέχοντες από περίπου 100 χώρες, μεταξύ αυτών σαράντα αρχηγοί κρατών, αναμένεται να συμμετάσχουν στο ετήσιο ραντεβού για την πολιτική και την οικονομία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε αυτό το χιονοδρομικό θέρετρο των ελβετικών Άλπεων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που μέχρι τώρα συμμετείχε τακτικά στο WEF, δεν θα είναι παρούσα φέτος εξαιτίας του ατυχήματος που είχε. Ο Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καθώς και η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων του οικονομικού κόσμου που θα συμμετάσχουν στο φετινό συνέδριο στο Νταβός.

Παρόντες θα είναι, όπως κάθε χρόνιο, και διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, όπως η Μαρίσα Μάγερ, διευθύντρια της Yahoo και ο Τζόζεφ Χιμένες, γενικός διευθυντής της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, καθώς η υγεία και η τεχνολογία είναι δύο από τα κυρίαρχα θέματα του φετινού φόρουμ.

Μεταξύ των ηγετών της Μέσης Ανατολής που θα είναι παρόντες περιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμαντ Μουστάφα. Όσον αφορά την Αίγυπτο, η χώρα θα εκπροσωπηθεί στο Νταβός από μια σημαντική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι, τον οποίο θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Επενδύσεων. Ο Ζορζ Σάμπρα, πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, επίσης θα μεταβεί στο Νταβός.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 15:54