Ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει την επικράτηση του και την ήττα του ουκρανικού εθνικού τάγματος «Ντονμπάς», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ και ακολούθως επανέλαβε τη φράση του λίγο διαφορετικά: «Μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώνουν την ήττα του εθνικιστικού τάγματος Ντονμπάς».

Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, την Κυριακή 20 Μαρτίου,  κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν 12 χιλιόμετρα, έφτασαν στη γραμμή Νικόλσκι  και μαζί με μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, απέκλεισαν τον οικισμό Σλαντκόγε από τρεις πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, οι Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταστρέψουν «δύο άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, έξι πυροβολαρχίες πεδίου και εθνικιστικούς όλμους και να εξουδετερώσουν ως και 60 μαχητές».

«Τώρα υπάρχει μάχη για την κατάληψη των οικισμών Σλαντκόγε, Νοβουκράϊνκα και Σακτογιόρσκογε, απέναντι στα υπολείμματα των μαχητών και των μονάδων της 54ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών στρατευμάτων», ήταν οι τελευταίες κουβέντες της ενημέρωσης από τον Ρώσο  υποστράτηγο  Ιγκόρ Κονασένκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης