Μόλις μια ημέρα μετά την πτώση του πρώην, πλέον, προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ διάφορες Αραβικές οργανώσεις προχώρησαν σε ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα που ξεκινά στην Αίγυπτο. Συγκεκριμένα ο Αραβικός σύνδεσμος εξήρε το έργο του Αιγυπτιακού ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου «που μέσα σε λεπτές αντικειμενικές συνθήκες προχωρεί προς την εκπλήρωση της δημοκρατίας, της μεταρρύθμισης, της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η Σαουδική Αραβία χαιρέτησε «την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» στο Κάϊρο, ενώ ελπίζει «ο στρατός να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη, την ειρήνη, τη σταθερότητα». Ο Οργανισμός Ισλαμικής διάσκεψης τόνισε ότι «ο ισλαμικός κόσμος βρίσκεται ενώπιος με ιστορικούς μετασχηματισμούς, που απαιτούν ακριβή οράματα και υψηλό βαθμό σοφίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο  Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου έδωσε συγχαρητήρια στον Αιγυπτιακό λαό για τον θρίαμβο της βούλησής του, ευχόμενός του «πρόοδο κι ευημερία».

Από την Ιορδανία ανακοινώθηκε ότι «ο Αιγυπτιακός λαός θα τα καταφέρει να βελτιώσει τις συνθήκες στη χώρα του, να εδραιώσει τον ρόλο της στον αραβικό κόσμο και στη διεθνή κοινότητα». Επιπλέον, επισημάνθηκε πως «θα πρέπει ελεύθερα να μπορέσει να εκφράσει τη βούλησή του και να βρεθεί αντιμέτωπος με μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης