Aπίστευτα σκληρές εικόνες έρχονται από τα Σκόπια και την Ουγγαρία. Πεινασμένοι πρόσφυγες βιώνουν τον εξευτελισμό και τη σκληρότητα των μέτρων καταστολής.

Το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού SKY NEWS έχει καταγράψει την ασύλληπτη βία των συνοριοφυλάκων της ΠΓΔΜ. Χτυπούν με γκλομπς, χωρίς καμία διάκριση ακόμα και γυναικόπαιδα, για να τους αναγκάσουν το πλήθος να καθίσει στο χώμα, ενώ βρέχει καταρρακτωδώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες πάνω από 10.000 πρόσφυγες έχουν περάσει στην ουδέτερη ζώνη των Σκοπίων, απο Ειδομένη και Γευγελή, στην προσπάθεια να βρουν δρόμο ανοιχτό προς τη Σερβία. Η κατάσταση είναι χαώδης και το επιχείρημα των συνοριοφυλάκων είναι ότι κάνουν όσα είναι δυνατόν για να επιβάλουν την τάξη και να διαχειριστούν την κατάσταση.

«Λένε ότι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο και να επιβάλλουν την τάξη. Όμως δεν είναι δυνατόν να βλέπεις ανθρώπους να υφίστανται τέτοια βία από τις αστυνομικές Αρχές, να τους χτυπάνε με γκλομπ», σχολίασε η ανταποκρίτρια του σταθμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας πρότεινε τα Σκόπια να κατασκευάσουν φράχτη, όπως η Ουγγαρία, για να μπει φρένο στην αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης