Ηλεκτρονικός «πόλεμος» για τα… σκονάκια των μαθητών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009, 17:31
Ηλεκτρονικός «πόλεμος» για τα… σκονάκια των μαθητών

Πολύ σοβαρά φαίνεται πως πήραν οι κινεζικές Αρχές τις «υψηλής τεχνολογίας» απόπειρες εξαπάτησης στις εξετάσεις των μαθητών για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μαθητές χρησιμοποιούν ολοένα και πιο πρωτότυπες μεθόδους για να «κλέψουν» στις εξετάσεις, όπως μικροσκοπικούς ραδιοφωνικούς δέκτες, κινητά τηλέφωνα συνδεδεμένα με «ομάδες μελέτης» φοιτητών του πανεπιστημίου και παράνομα απαντητικά φυλλάδια.

Έτσι οι Αρχές αποφάσισαν την εγκατάσταση περίπου 60.000 καμερών στις αίθουσες εξετάσεων όλης της χώρας, στις οποίες υπολογίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα θα συρρεύσουν πάνω από 10 εκατομμύρια μαθητές για να εξεταστούν.

Εκτός από τις κάμερες, η κρατική Υπηρεσία για την Προστασία Εμπιστευτικών Εγγράφων ενέκρινε και την εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλων στις εισόδους των εξεταστικών κέντρων.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για τη ζωή των Κινέζων.

Τον περασμένο Απρίλιο, οκτώ γονείς και καθηγητές συνελήφθησαν να βοηθούν παρανόμως μαθητές να «κλέψουν» στις εξετάζεις και τιμωρήθηκαν με φυλάκιση.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009, 17:31