Ζωντανός κάτω από οκτώ μέτρα χιόνι βρέθηκε ο Ινδός στρατιώτης, ο οποίος είχε θεωρηθεί επισήμως νεκρός, ενώ τον είχε καταπλακώσει χιονοστιβάδα πριν από έξι ημέρες στην αμφιλεγόμενη περιοχή του Κασμίρ, στα Ιμαλάια.

Η χιονοστιβάδα είχε καταπλακώσει τη μονάδα του και τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τον Naik Hanamanthappa σε ύψος 6.000 μέτρων, στον παγετώνα Siachen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως μια από τις δυσκολότερες περιβαντολλογικά περιοχές της Γης λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτή, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

«Ελπίζουμε το θαύμα να συνεχιστεί. Προσευχηθείτε μαζί μας» ανέφερε σε δήλωσή του διοικητής του στρατού της Ινδίας.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τον στρατό η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων προσπαθούσαν να εντοπίσουν εδώ και μία εβδομάδα 10 στρατιώτες, οι οποίοι χάθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από τη χιονοστιβάδα, με την πρόβλεψη για τον εντοπισμό τους να παραμένει απαισιόδοξη, καθώς εκτιμάται ότι είναι νεκροί.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, χαρακτήρισε ως «τραγωδία» τον θάνατο των στρατιωτών και συλλυπήθηκε τις οικογένειές τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης