Ιμάμογλου: H Γερμανία να υποστηρίξει τη δημοκρατία στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 02:49
Ιμάμογλου: H Γερμανία να υποστηρίξει τη δημοκρατία στην Τουρκία

«Ως φιλική χώρα, η Γερμανία έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει την τουρκική δημοκρατία. Αν υπήρχαν τέτοια προβλήματα (δημοκρατίας) στη Γερμανία, θα τα έθετα και εγώ», τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Λίγο πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στην Τουρκία ο Ιμάμογλου τάχθηκε --με την συνέντευξή του-- υπέρ μιας καλύτερης σχέσης μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας: «Η Τουρκία και η Γερμανία πρέπει να πορευτούν έναν κοινό δρόμο. Ότι συμβαίνει στην Ευρώπη επηρεάζει την Τουρκία και αντίστροφα. Αλληλοσυνδεόμαστε».

Κατά την άποψή του, η εκλογή του «ήταν ένα μήνυμα ότι ο τουρκικός λαός θέλει την αλλαγή. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει στις επόμενες εκλογές. Θα το καταφέρουμε», τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος το άφησε ανοιχτό. «Επικεντρώνομαι στα τρέχοντα καθήκοντά μου», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο Stern. Ωστόσο, «ο επόμενος πρόεδρος δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί στο παλάτι που κατασκεύασε ο Ερντογάν. Το κτήριο χρειάζεται καλύτερη χρήση».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, 02:51