Ινδία: 60 επιζώντες στα συντρίμμια πολυκατοικίας-30 παγιδευμένοι και 1 νεκρός

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020, 08:21
Ινδία: 60 επιζώντες στα συντρίμμια πολυκατοικίας-30 παγιδευμένοι και 1 νεκρός

Σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς πάνω από 60 ανθρώπους από τα συντρίμμια πολυκατοικίας σε βιομηχανική πόλη όχι μακριά από την οικονομική πρωτεύουσα Μουμπάι της Ινδίας, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα, ενώ η επιχείρηση διάσωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Στο πενταώροφο κτίριο, κοντά σε μια φτωχογειτονιά στο Μαχάντ, ζούσαν σχεδόν 200 άνθρωποι. Κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας.

«Ένας ένοικος είναι νεκρός και άλλοι τουλάχιστον 30 είναι παγιδευμένοι» ανέφερε ο Μπαρατσέτ Μαρούτι Γκογκαουάλ, βουλευτής που εκπροσωπεί την περιοχή Μαχάντ, η οποία βρίσκεται περίπου 165 χιλιόμετρα από το Μουμπάι.

Το κτίριο 47 διαμερισμάτων κατέρρευσε σαν πύργος φτιαγμένος από τραπουλόχαρτα, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στον τόπο της καταστροφής.

Κάτοικοι και αστυνομικοί έψαχναν απελπισμένα στα συντρίμμια να βρουν επιζώντες, ενώ ασθενοφόρα διακόμιζαν τραυματίες σε νοσοκομεία εν μέσω των σφοδρών βροχοπτώσεων του μουσώνα και της ανησυχίας για την πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Τα αίτια της καταστροφής δεν είναι γνωστά. Ωστόσο, οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στην Ινδία, εξαιτίας της αυθαίρετης δόμησης, της χρήσης ακατάλληλων υλικών, των κακοτεχνιών ή των παραβιάσεων του πολεοδομικού κανονισμού.

Κάθε χρόνο, οι σφοδρές βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, προκαλούν την κατάρρευση πολλών οικημάτων που θεωρούνται επικίνδυνα.

Πάνω από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 1.161 καταρρεύσεις κτιρίων στην Ινδία το 2017, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του ινδικού εθνικού μητρώου υποθέσεων ποινικής φύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020, 08:30