Άνδρας στην Ινδία έχασε τη ζωή του την περασμένη Τετάρτη όταν ένας κόκορας που έφερε λεπίδες και επρόκειτο να συμμετάσχει σε παράνομη κοκορομαχία τού επιτέθηκε.

Το περιστατικό προέκυψε όταν ο κόκορας πανικοβλήθηκε και έφυγε από τα χέρια του διοργανωτή που τον κρατούσε μέχρι να τον απελευθερώσει στην αρένα. Το πτηνό επιτέθηκε στον 55χρονο θεατή τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία και διεξάγεται ανάκριση.

Η πρακτική του «οπλισμού» των πτηνών οφείλεται στα μεγάλα ποσά που παίζονται στις κοκορομαχίες με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να θέλουν να εξασφαλίσουν ότι οι αγώνες θα τελειώσουν γρήγορα και ότι θα υπάρχει ξεκάθαρος νικητής και ηττημένος. Οι διοργανωτές των αγώνων συνεχίζουν την πρακτική της λεπίδας, ενάντια στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έχει παρθεί εδώ και δεκαετίες.

Οι κοκορομαχίες γίνονται γύρω από το ινδουιστικό Φεστιβάλ του Ήλιου. Παρά την απαγόρευση, περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ πέφτουν στη στοιχηματική αγορά γύρω από το φεστιβάλ της 15ης Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Washington Post, το «Super Bowl της κοκορομαχίας» διεξάγεται στην Άντρα Πραντές, ενώ πάνω από 1.000 άτομα παρακολούθησαν έναν αγώνα το 2019. Ανάμεσά τους και ένας πολιτικός. Μάλιστα οι αγώνες μεταξύ κοκόρων προωθούνται ως ένα είδος μακάβριου τουριστικού αξιοθέατου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης