Εκατοντάδες γυναίκες από το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της Ινδίας διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας Λακνάου, διαμαρτυρόμενες για τη ολοένα αυξανόμενη σεξουαλική βία και κακοποίηση των γυναικών στην χώρα. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της κυβέρνησης του ομόσπονδου ινδικού κρατιδίου και ήρθαν αντιμέτωπες με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τις απώθησαν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού. Να σημειωθεί ότι στο Ουτάρ Πραντές σημειώθηκε ο πρόσφατος πολύκροτος ομαδικός βιασμός και απαγχονισμός δύο κοριτσιών ηλικίας 12 και 14 ετών.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ινδική τηλεόραση, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κυβερνητικό κτήριο για να απαιτήσουν να δοθεί τέλος στη βία σε βάρος των γυναικών. Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση για να προσπαθήσει να διαλύσει τους διαδηλωτές προφανώς σε μια απόπειρα να μην φύγει εκτός ελέγχου η διεξαγωγή της διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα ησυχάσουμε, θα συνεχίσουμε, θα τη σταματήσουμε», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV μια γυναίκα που συμμετείχε στη διαδήλωση, αναφερόμενη στη βία σε βάρος των γυναικών.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις οικογένειες αυτών των δύο εφήβων και των γυναικών και των κοριτσιών των κοινοτήτων των κατώτερων καστών, οι οποίες γίνονται στόχος και βιάζονται στην αγροτική Ινδία», σχολίασε η Λιζ Γκραντ, η συντονίστρια του ΟΗΕ στην Ινδία.

Το μαρτύριο των δύο νεαρών κοριτσιών έγινε πρωτοσέλιδο θέμα στον  διεθνή Τύπο και έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ανήλικες εξαδέλφες βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα νεκρές, κρεμασμένες από ένα δέντρο σε ένα φτωχό χωριό της περιοχής Μπάνταουν του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι είχαν υποστεί πολλαπλούς βιασμούς.

Οι δύο έφηβες δέχθηκαν επίθεση και μαζικούς βιασμούς όταν πήγαν σε ένα χωράφι για να κάνουν την τουαλέτα τους στο σκοτάδι, καθώς το σπίτι όπου έμεναν δεν είχε τουαλέτα. Η αστυνομία ανέφερε ότι αφού τις βίασαν, οι δράστες τις κρέμασαν.

Η οργή κλιμακώθηκε όταν οι πατέρες των δύο κοριτσιών κατήγγειλαν ότι η τοπική αστυνομία αρνήθηκε να βοηθήσει στις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να βρουν τα κορίτσια διότι τα θύματα ανήκαν σε χαμηλή κάστα.

Για τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτό το τελευταίο επεισόδιο είναι μια απόδειξη πως οι αρχές στο Ουτάρ Πραντές δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα σεξουαλικά εγκλήματα. Πέντε άνδρες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, ενώ διατάχθηκε επίσης ομοσπονδιακή έρευνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης