Ινδία: Έρευνα για τον ομαδικό βιασμό 23χρονης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 16:24
Ινδία: Έρευνα για τον ομαδικό βιασμό 23χρονης
Η ινδική κυβέρνηση έδωσε σήμερα εντολή για την έναρξη ειδικής έρευνας για τον ομαδικό βιασμό και τον ξυλοδαρμό στις 16 Δεκεμβρίου μιας 23χρονης φοιτήτριας, ώστε να εξιχνιαστεί αυτό το «ειδεχθές», όπως το χαρακτήρισε ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ, έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και 10 εβδομάδες και πυροδότησε μεγάλο κύμα διαδηλώσεων.

Ο συνταξιούχος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Νέου Δελχί, Ούσα Μέχρα, δέχθηκε να ηγηθεί μιας επιτροπής έρευνας, η οποία θα αναλάβει να εντοπίσει ενδεχόμενες παραλείψεις από την πλευρά της αστυνομίας, άλλων υπηρεσιών, ή ατόμων και να αποδώσει ευθύνες για οποιαδήποτε αμέλεια μπορεί να οδήγησε στο περιστατικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η επιτροπή αυτή θα προτείνει επίσης μέτρα για την βελτίωση της ασφάλειας των γυναικών στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Π. Σινταμπαράμ.

Η 23χρονη φοιτήτρια κινησιοθεραπείας ανέβηκε στις 16 Δεκεμβρίου σε ένα λεωφορείο μαζί με τον σύντροφό της. Οι έξι άνδρες που καθόντουσαν μέσα στο λεωφορείο, μεταξύ των οποίων ο οδηγός, την βίασαν και στην συνέχεια την ξυλοκόπησαν με έναν σιδηρολοστό, όπως και τον σύντροφό της, προτού τους πετάξουν έξω από το λεωφορείο.

Η νεαρή βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη παρά μια πολύ μικρή βελτίωση που παρουσίασε, σύμφωνα με τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Σαφνταρτζάνγκ, στο οποίο νοσηλεύεται.

Οι έξι άνδρες, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης όταν σημειώθηκε το περιστατικό, συνελήφθησαν και βρίσκονται στην φυλακή. Η δίκη τους προγραμματίζεται να αρχίσει στις 3 Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 16:27