Ένας από τους δράστες του βιασμού της 23χρονης φοιτήτριας τον Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί αυτοκτόνησε σήμερα στο κελί του, γεγονός που προκάλεσε την οργή της οικογένειας του θύματος, ενώ ήγειρε ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και όχι αυτοκτονία.

Το σώμα του Ραμ Σινγκ, οδηγού του λεωφορείου μέσα στο οποίο βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε η νεαρή γυναίκα με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγες ημέρες αργότερα, βρέθηκε τα ξημερώματα στο κελί του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Τιχάρ στο Βόρειο Νέο Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έβγαλε τα ρούχα του, ανέβηκε σε ένα ξύλινο σκαμνί και κρεμάστηκε από το φωτιστικό με σχοινί που έφτιαξε από την κουβέρτα του» δήλωσε ο εκπρόσωπος των φυλακών Σουνίλ Γκούπτα, ο οποίος τόνισε πως ο κατηγορούμενος μοιραζόταν το κελί του με άλλα τρία άτομα και για αυτόν τον λόγο διεξάγονται έρευνες για την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.

«Διατάχθηκε δικαστική έρευνα, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Πρόκειται για μια καλά σχεδιασμένη συνωμοσία» δήλωσε ο συνήγορος του 33χρονου, Σινγκ ΒΚ Ανάντ. «Δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν ότι θα μπορούσε να αυτοκτονήσει. Ήταν ικανοποιημένος με την πορεία της δίκης» συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του Σινγκ, Μανγκελάλ, δήλωσε πως ο γιος του είχε τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και δεν θα μπορούσε να κρεμαστεί. Επίσης, αποκάλυψε πως είχε βιαστεί στη φυλακή και δεχόταν απειλές για τη ζωή του από συγκρατουμένους του και δεσμοφύλακες. Ο Ραμ Σινγκ μαζί με τους άλλους τέσσερις ενήλικες αντιμετώπιζε 13 κατηγορίες, ανάμεσά τους αυτές της ανθρωποκτονίας, του ομαδικού βιασμού και της απαγωγής. Αν κριθούν ένοχοι, είναι πολύ πιθανόν να τους επιβληθεί η ποινή του θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άλλος κατηγορούμενος δικάζεται σε δικαστήριο ανηλίκων και η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τριετής εγκλεισμός σε αναμορφωτήριο. Ο θάνατος του Σινγκ δεν θα αλλάξει τη διαδικασία και η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο πατέρας του θύματος επεσήμανε πως η αυτοκτονία του Σινγκ δείχνει την απόλυτη αμέλεια των Αρχών, η οποία στέρησε από την οικογένειά του το δικαίωμα στην απονομή δικαιοσύνης. «Δεν καταλαβαίνουμε πώς η αστυνομία απέτυχε να προστατεύσει τον Ραν Σινγκ. Γιατί τον άφησαν να διαλέξει τον τρόπο θανάτου του;» διερωτήθηκε. Η μητέρα της φοιτήτριας αρκέστηκε στο να δηλώσει: «Απλώς ήθελα δικαιοσύνη για την κόρη μου. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι νεκρός. Ίσως να τον σκότωσε η ενοχή του».

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Αυτοκτόνησε ο οδηγός του λεωφορείου που έγινε ο ομαδικός βιασμός της 23χρονης

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης