Εκατοντάδες εργάτες σε φυτεία τσαγιού στο Ασάμ της Βορειοδυτικής Ινδίας πυρπόλησαν το σπίτι του προϊσταμένου τους, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανός ο ίδιος και η γυναίκα του, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι εργάτες περικύκλωσαν χθες το σπίτι στην περιοχή Κουναπαθάρ, ενώ ήταν οργισμένοι, καθώς βρίσκονταν σε διαμάχη με τους διοικούντες τη φυτεία τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή το γεγονός ότι είχε ζητηθεί σε κάποιους από αυτούς να εγκαταλείψουν τα καταλύματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας, περίπου 700 εργάτες περικύκλωσαν το σπίτι του προϊσταμένου τους και το πυρπόλησαν, όπως και δύο αυτοκίνητα που του ανήκαν. Τα αποτεφρωμένα πτώματα του Μριντούλ Κουμάρ Μπχατατσαράγια και της συζύγου του, Ρίτα, βρέθηκαν αργότερα στα αποκαΐδια του σπιτιού.

Τρεις εργάτες βρίσκονται υπό κράτηση αναφορικά με το περιστατικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος προϊστάμενος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με διαμαρτυρίες εργαζομένων και στην προηγούμενη φυτεία τσαγιού που βρισκόταν στην κατοχή του πριν από δύο χρόνια.

Τότε, εξοργισμένοι εργάτες είχαν πυρπολήσει τη βιοτεχνία τσαγιού του, αφού ο ίδιος φερόταν να είχε ανοίξει πυρ εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο σπίτι του, για να διαμαρτυρηθεί για επίθεση εναντίον μίας γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης