Ινδία: Έχασε την όραση του ενός ματιού του από χτύπημα δασκάλου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013, 02:03
Ινδία: Έχασε την όραση του ενός ματιού του από χτύπημα δασκάλου
Η δυσκολία αποπληρωμής των διδάκτρων ενός παιδιού 8 ετών, ήταν ο λόγος που οδήγησε το διευθυντή του σχολείου σε βιαιοπραγία εναντίον του μικρού, πράγμα το οποίο του κόστισε την όρασή του. Ο Jaideep από την Bulandshahar της Ινδίας δέχτηκε τα βίαια χτυπήματα του διευθυντή του σχολείου, επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να πληρώσουν τη δόση για τα δίδακτρα.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου μια εβδομάδα όταν ο διευθυντής του σχολείου A S Memorial Public College χτύπησε τόσο βίαια το παιδί που έχασε την όρασή του από το αριστερό του μάτι.

«Τον πήγαμε στο νοσοκομείο και ο γιατρός μας είπε ότι δε θα βλέπει από το ένα μάτι, επειδή δέχτηκε χτύπημα με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι. Δεν μπόρεσα να πληρώσω τα δίδακτρα το προηγούμενο εξάμηνο και είχα ζητήσει από το διευθυντή παράταση της προθεσμίας για δύο ακόμη εβδομάδες. Όμως εκείνος χτύπησε το παιδί μου τόσο δυνατά που έχασε την όρασή του» είπε ο πατέρας του μικρού, Upendra Singh.

Ο διευθυντής από την πλευρά του είχε μια διαφορετική εξήγηση. «Το παιδί έφυγε με το σχολικό και τσακώθηκε με ένα άλλο μαθητή κατά την επιστροφή του στο σπίτι» είπε ο Jagan Sharma σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για τον περιστατικό.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013, 02:03