Ινδία: Οι επίσημες κατηγορίες για τους βιαστές της φοιτήτριας

Ινδία: Οι επίσημες κατηγορίες για τους βιαστές της φοιτήτριας
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επισήμως σήμερα από δικαστήριο εναντίον πέντε ανδρών για τον ομαδικό βιασμό και τον φόνο μιας Ινδής φοιτήτριας, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή για την αδυναμία της κυβέρνησης να εμποδίσει τη βία σε βάρος των γυναικών.

Η επίθεση στις 16 Δεκεμβρίου εναντίον της 23χρονης φοιτήτριας Φυσιοθεραπείας και ενός άνδρα, συνοδού της, προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Νέο Δελχί και έχει τροφοδοτήσει μια πανεθνική συζήτηση για τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία, όπου κατά μέσο όρο καταγγέλλεται ένας βιασμός κάθε 20 λεπτά της ώρας.

Οι πέντε άνδρες κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν στην 23χρονη μέσα σ' ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί και την εγκατέλειψαν σοβαρά τραυματισμένη, με αποτέλεσμα να υποκύψει δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου μεταφέρθηκε. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος τους είναι για φόνο, απαγωγή και βιασμό. Η αστυνομία έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει την επιβολή της αυστηρότερης δυνατής ποινής, δηλαδή αυτής του θανάτου.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν από το περιφερειακό δικαστήριο του Σάκετ στο Νότιο Δελχί, όμως οι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες για λόγους ασφαλείας.

Ένας έκτος κατηγορούμενος είναι κάτω των 18 ετών και πρόκειται να δικαστεί χωριστά από δικαστήριο ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης: Iνδία:Αύριο το κατηγορητήριο για τον βιασμό και τη δολοφονία φοιτήτριας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013, 19:54

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 16:35