Ο στρατός στην Ινδία έχει υπό τον έλεγχό του υδάτινο κανάλι το οποίο παρέχει τα 3/5 του νερού που χρησιμοποιεί το Νέο Δελχί, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θ’ αποτραπεί μία κρίση στον ανεφοδιασμό της μητρόπολης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων με νερό.

Ο Arvind Kejriwal γνωστοποίησε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο των πυλών στο κανάλι Munak, τις οποίες είχαν καταλάβει διαδηλωτές, βορείως της ινδικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές από την κάστα «Jat» στη γειτονική επαρχία Haryana παρέλυσαν το οδικό δίκτυο και τον σιδηρόδρομο, ενώ στις ταραχές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Οι διαδηλωτές αμφισβητούν την εξουσία της επαρχίας, αλλά και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα της εν λόγω κάστας για περισσότερες θέσεις εργασίας υποστηριζόμενες από το Δημόσιο, αλλά και βελτίωση της κατάστασης στην εκπαίδευση, οι πρωτοστάτες των ταραχών δεν έχουν ακόμη ανακαλέσει τις κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης