Οι πλημμύρες που έχουν προκληθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή των Ιμαλαΐων έχουν κατακλύσει σχεδόν 1.500 χωριά στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους και αφήνοντας χιλιάδες άστεγους, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι την Κυριακή.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και πλημμύρες και σε πολλές περιοχές του Νεπάλ, όπου τουλάχιστον 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι σε χωριά εννέα περιοχών του ινδικού κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, όπου η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη εξαιτίας της υπερχείλισης φραγμάτων στο γειτονικό Νεπάλ. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρους στην περιοχή Μπαχράχ του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές ενώ άλλοι έξι έχασαν τη ζωή τους όταν η βάρκα τους ανατράπηκε στο υπερχειλισμένο ποταμό Ραπτί.

«Η κατάσταση με τις πλημμύρες προέκυψε μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Νεπάλ, που προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών που πηγάζουν από την περιοχή των Ιμαλαΐων και του Θιβέτ» δήλωσε ο Αλόκ Ρανιάν κυβερνήτης του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές. Τρία ελικόπτερα του στρατού έχουν αναπτυχθεί για να μεταφέρουν από αέρος τρόφιμα και νερό στους ανθρώπους που παραμένουν αβοήθητοι σε καταφύγια.

Παράπλευρες απώλειες από τις πλημμύρες αναμένονται και στην τοπική οικονομία καθώς εγείρονται φόβοι για μεγάλες ζημιές στην καλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου. Ήδη χιλιάδες στρέμμα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν κατακλυστεί από τα νερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης