Θύελλα αντιδράσεων από πολιτικούς και ακτιβιστές έχει προκαλέσει στην Ινδία η ιστορία ενός κοριτσιού, το οποίο πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό του και κατέληξε να βιαστεί και από αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, η 13χρονη πήγε σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου κρατιδίου Ούταρ Πραντές ώστε να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τέσσερις άνδρες, όμως ένας αξιωματικός τη βίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης Λαλιτπούρ, που βρίσκεται σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νοτίως της ινδικής πρωτεύουσας, είναι ένα από τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν την Τετάρτη σχετικά με την υπόθεση.

Στην καταγγελία της, η 13χρονη αναφέρει ότι βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι στις 22 Απριλίου τη μετέφεραν σε ένα γειτονικό κρατίδιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να τους ξεφύγει και στις 27 Απριλίου κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου βιάστηκε ξανά.

Πολιτικοί και ακτιβιστές ζητούν τη λήψη νέων μέτρων για την προστασία των γυναικών. «Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πάνε να κάνουν την καταγγελία τους;», διερωτήθηκε η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, ανώτερη αξιωματούχος του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του Κόμματος του Κογκρέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης