Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελέφαντες και περίπου 100 δασοφύλακες έχουν κινητοποιηθεί στην ανατολική Ινδία για τον εντοπισμό μιας λεοπάρδαλης, που δραπέτευσε από ένα πάρκο άγριων ζώων, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Αρχές.

Το ζώο, ηλικίας 4 ετών, ο Σατσίν, το έσκασε την Πρωτοχρονιά από το κλουβί του στο Bengal Safari Park, κοντά στην πόλη Σιλιγκούρι, στη δυτική Βεγγάλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δύο drones που είναι εξοπλισμένα με κάμερες, τέσσερις ελέφαντες και καμιά εκατοστή δασοφύλακες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού» είπε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Βινόντ Κουμάρ Γιαντάβ, ένας αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης, που διαχειρίζεται τα πάρκα άγριων ζώων.

«Οι δασοφύλακες έβαλαν επίσης δέκα παγίδες με ζωντανά δολώματα, όμως η λεοπάρδαλη δεν ξεγελάστηκε» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η λεοπάρδαλη εθεάθη την Τρίτη σε ένα δέντρο, κοντά στον περίφρακτο χώρο των ρινόκερων στο εσωτερικό του πάρκου, που έχει έκταση 1.200 στρεμμάτων στους πρόποδες των Ιμαλάϊων και άνοιξε για το κοινό μόλις τον περασμένο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν, ίχνη του άγριου ζώου βρέθηκαν σε τρεις διαφορετικές περιοχές κοντά σε ένα δάσος, προκαλώντας τον πανικό στα γειτονικά χωριά.

«Ζούσε πάντα σε συνθήκες αιχμαλωσίας και δεν κυνήγησε ποτέ κανένα ζώο (…). Τον τάιζαν πάντοτε οι δασοφύλακες» υπογράμμισε ο Γιαντάβ.

«Ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει για να φάει, όταν πεινάσει».

Ο αριθμός των λεοπαρδάλων στην Ινδία υπολογίζεται μεταξύ 12.000-14.000.

Εντούτοις, δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους ανθρώπους που σκοτώνονται κάθε χρόνο από αυτά τα ζώα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανέρχονται σε εκατοντάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης