Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν στην πόλη Σιμόγκα της Νότιας Ινδίας, κατά τη διάρκεια ογκώδους διαδήλωσης διαμαρτυρίας για ένα άρθρο κατά της μπούρκας, το οποίο δημοσιεύθηκε την Κυριακή σε τοπική εφημερίδα του κρατιδίου Καρνατάκα και αποδόθηκε στη 47χρονη συγγραφέα Τασλίμα Νασρίν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού και ένας ακόμα έχασε τη ζωή του, ενώ η αστυνομία συνέλαβε άλλα 50 άτομα στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Ινδίας απαγόρευσαν προσωρινά την κυκλοφορία της εφημερίδας που περιείχε το εν λόγω άρθρο, προκειμένου «να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

Σε ανακοίνωσή της στο πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India, η 47χρονη συγγραφέας διέψευσε ότι το επίμαχο άρθρο είναι δικό της:

«Σε κανένα από τα γραπτά μου δεν έχω αναφέρει ότι ο προφήτης Μωάμεθ ήταν κατά της μπούρκας. Υποπτεύομαι ότι πρόκειται για μία εσκεμμένη προσπάθεια συκοφάντησης και παραποίησης των γραπτών μου, για να δημιουργηθεί αναστάτωση στην κοινωνία» είπε η 47χρονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης