Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020, 09:44
Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Η Ινδία κατέγραψε νέο αριθμό ρεκόρ στα κρούσματα καθώς επιβεβαιώθηκαν 78.761 μέσα σε 24 ώρες. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 17 Ιουλίου στις ΗΠΑ, με 77.638 νέα κρούσματα.

Πλέον η Ινδία είναι επισήμως η τρίτη παγκοσμίως πληγείσα χώρα από τον covid-19, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, με 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2. Συνολικά 63.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη χώρα.

Το θλιβερό ρεκόρ ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά τη χαλάρωση των μέτρων από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Τα αυστηρά μέτρα είναι σε ισχύ από τον περασμένο Μάρτιο. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την χαλάρωσή τους σε μια προσπάθεια να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το ινδικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιτρέπονται οι πολιτιστικές, αθλητικές και πολιτικές συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή έως 100 ατόμων και την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες θα φορούν μάσκα και θα τηρούν τις αποστάσεις.

Επίσης θα ξεκινήσουν ξανά, αλλά σταδιακά τα δρομολόγια του μετρό στις μεγάλες πόλεις της Ινδίας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε αυτό το στάδιο, όμως μπορούν να πραγματοποιούνται συναντήσεις δασκάλων- μαθητών στον σχολικό χώρο και σε εθελοντική βάση.

Η πανδημία του κορωνοϊού, αφού έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μεγάλες ινδικές πόλεις όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, πλέον έχει εξαπλωθεί σε μικρότερες πόλεις και την επαρχία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020, 09:46