Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 20.549 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην ασιατική χώρα να φθάνει τα 10.244.852.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 20.000 για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες την Κυριακή και στα 16,5 χιλιάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, χθες Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, το προηγούμενο 24ωρο ακόμη 286 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 148.439 νεκρούς.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 262.272. Παραμένουν κάτω από το επίπεδο των 280.000, από το οποίο κατέβηκαν έπειτα από μήνες την Κυριακή.

Παρ΄ ότι η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στον ασιατικό γίγαντα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν έφθανε στην κορύφωσή της -με 98.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο -, η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφασίστηκε να παραταθεί έως την 7η Ιανουαρίου η αναστολή των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού χθες ανακοίνωσε πως διαγνώστηκαν 20 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και θεωρείται πιο μολυσματικό.

Η επανέναρξη των πτήσεων μετά την 7η Ιανουαρίου θα συνοδεύεται από «αυστηρούς ελέγχους», οι λεπτομέρειες για τους οποίους «θα ανακοινωθούν σύντομα», ανέφερε ο Χάρντιπ Σινγκ Πούρι, ο ομοσπονδιακός υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας, μέσω Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης