Η Ινδία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 3.293 θανάτους ασθενών με τον COVID-19, νέο τραγικό ρεκόρ, με το οποίο ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών  -έχει πλέον φτάσει τους 201.187-, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Η χώρα κατέγραψε ταυτόχρονα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υγειονομική κρίση γίνεται ολοένα σοβαρότερη στο γιγαντιαίο κράτος της Ασίας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν έξι εκατομμύρια μολύνσεις προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας τον Απρίλιο.

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις -σε κλίνες, φάρμακα, οξυγόνο- είναι τεράστιες.

Η ολοένα σοβαρότερη κρίση πλήττει ιδίως την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς δομών υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Από το Σάββατο, θεωρητικά, το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης