Ινδία: Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο

Ινδία: Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στο βόρειο κρατίδιο της Ινδίας Ουτάρ Πραντές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ το γειτονικό Νέο Δελχί κατέγραψε την ψυχρότερη ημέρα των τελευταίων 44 ετών, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Συνολικά 107 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ουτάρ Πραντές, περιλαμβανομένων 15 την Τετάρτη στις πόλεις Μουζαφαρναγκάρ, Μαθούρα, Άγκρα, Μπουλαντσάχρ και Ετάχ, έγραψαν οι «Times» της Ινδίας.

Στη Μουζαφαρναγκάρ σημειώθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία στο κρατίδιο, καθώς ο υδράργυρος έπεσε στους 0,6 βαθμούς Κελσίου.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας καταστροφών του κρατιδίου διέψευσαν ότι οι θάνατοι οφείλονται στο ψύχος, αλλά -σύμφωνα με δημοσιεύματα- πολλοί άστεγοι και φτωχοί πέθαναν από το κρύο.

Άλλοι σκοτώθηκαν σε τροχαία εξαιτίας της ομίχλης. Η θερμοκρασία στο Νέο Δελχί έπεσε χθες στους 9,8 βαθμούς Κελσίου, 11 βαθμούς χαμηλότερα από τον μέσο όρο του Ιανουαρίου, κατά την ψυχρότερη μέρα που βίωσε η πόλη από το 1969, ανακοίνωσε η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πυκνή ομίχλη προκάλεσε τη διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας και προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη τη Βόρεια Ινδία.


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 12:57