Ινδία: Περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 12:25
Ινδία: Περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές

Τα σωστικά συνεργεία στην Ινδία σκάβουν μέσα σε πυκνή λάσπη και συντρίμμια σήμερα αναζητώντας περισσότερους από 60 ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές της εποχής των μουσώνων, από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 160 άνθρωποι.

Τα δυτικά κρατίδια Μαχαράστρα και Γκόα καθώς και τα νότια Καρνατάκα και Τελανγκάνα έχουν πληγεί περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν προκαλέσει πλημμύρες σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενώ ανάγκασαν περίπου 250.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στο κρατίδιο Μαχαράστρα 149 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως λόγω κατολισθήσεων και άλλων δυστυχημάτων που σημειώθηκαν εξαιτίας των βροχών, ενώ άλλοι 64 εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

«Προσπαθούμε σκληρά να σώσουμε ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια στις πόλεις Ραϊγκάντ και Σατάρα, αλλά οι πιθανότητες να τους εντοπίσουμε ζωντανούς είναι μικρές. Είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τη λάσπη για περισσότερες από τρεις ημέρες» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να φτάσουν γρήγορα σε πολλά χωριά καθώς δρόμοι είχαν κοπεί λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των κατολισθήσεων.

Στα κρατίδια Καρνατάκα και Τελανγκάνα περισσότεροι από 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών, όμως το ύψος του νερού στους κεντρικούς ποταμούς Κρίσνα και Γκονταβάρι μειώνεται.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 12:29