Ινδία: Προμήθεια-μαμούθ μαχητικών αεροσκαφών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, 19:26
Ινδία: Προμήθεια-μαμούθ μαχητικών αεροσκαφών
Η Ρωσία δεν επιλέχτηκε τελικά στον μειοδοτικό διαγωνισμό, με «έπαθλο» παραγγελίες ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την προμήθεια στην Ινδία 126 μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε σήμερα ο μονοπωλιακός εξαγωγέας οπλικών συστημάτων της Ρωσίας Rosoboronexport.

Η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων της Ρωσίας και οι δύο χώρες έχουν ισχυρούς δεσμούς που χρονολογούνται από τη σοβιετική εποχή.

Ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε «προωθήσει» για την προμήθεια αυτή τα ρωσικά αεριωθούμενα MiG-35 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ινδία στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Ινδία φαίνεται πως τελικά θα προεπιλέξει την ευρωπαϊκή κοινοπραξία Eurofighter και τη γαλλική Dassault Aviation SA για τη συμφωνία της προμήθειας των πολεμικών αεροσκαφών, δήλωσαν σήμερα πηγές του Υπουργείου Άμυνας.

Οι αμερικανικές Boeing Co και Lockheed Martin Corp, η ρωσική United Aircraft Corp και η σουηδική Saab AB-οι άλλοι υποψήφιοι για την σύμβαση για τα 126 αεροσκάφη για την ινδική Πολεμική Αεροπορία-δεν έχουν προεπιλεγεί, σημείωσαν οι πηγές.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, 19:29