Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ενός τριώροφου κτηρίου τη Δευτέρα στη δυτική Ινδία ανήλθε σήμερα σε 35, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ενώ εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Διασώστες της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών έχουν ανασύρει ζωντανούς 20 ανθρώπους από τα χαλάσματα του κτηρίου στο Μπιγουάντι, κοντά στο Μουμπάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του Σώματος αυτού εξήγησε σε δημοσιογράφους ότι οι ομάδες διάσωσης, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, βρήκαν 35 σορούς στα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε τη Δευτέρα γύρω στις 03:40 τοπική ώρα.

Ένας αξιωματούχος των τοπικών αρχών της περιοχής Θέιν, όπου υπάγεται το Μπιγουάντι, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και οχτώ παιδιά.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, αλλά οι καταρρεύσεις κτηρίων είναι συχνές στην Ινδία στη διάρκεια των μουσώνων, την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, καθώς τα παλαιά και ετοιμόρροπα κτήρια δεν αντέχουν έπειτα από πολλές ημέρες ασταμάτητης βροχόπτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισχυρή βροχόπτωση στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή του Μουμπάι υποχρέωσε τις σιδηροδρομικές αρχές να επαναπρογραμματίσουν ή να ματαιώσουν δρομολόγια τρένων στην πόλη σήμερα καθώς έχουν πλημμυρίσει οι ράγες.

Επιπλέον οι Αρχές του Μουμπάι κήρυξαν αργία τη σημερινή ημέρα και συμβούλευσαν τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, καθώς η βροχή προκάλεσε πλημμύρες και παρακώλυση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Ινδίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης