Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται μια φοιτήτρια, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έξι ανθρώπους την ώρα που επέστρεφε σπίτι της με λεωφορείο στην πρωτεύουσα της Ινδίας στις 16 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η υπόθεση της 23χρονης έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Νέο Δελχί, με χιλιάδες διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους και να συγκρούονται με αστυνομικούς, ζητώντας την άμεση απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων ένας δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του, ενώ λίγο αργότερα ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Η μετακίνησή της κοπέλας στη Σιγκαπούρη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνεχιστεί η νοσηλεία της. Η κατάστασή της παραμένει σταθερή, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την πορεία της υγείας της, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί μεταμόσχευση οργάνου, καθώς είχε ξυλοκοπηθεί άγρια. Την ώρα της μεταφοράς της με ασθενοφόρο, εκατοντάδες δημοσιογράφοι έσπευσαν να απαθανατίσουν τη στιγμή που το όχημα έβγαινε από το νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη έξι ανθρώπων, ενώ επικεφαλής της έρευνας είναι η διάσημη δικαστής, Usha Mehra, η οποία επιστρέφει στο επάγγελμα για πρώτη φορά μετά τη συνταξιοδότησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Σοβαρά εσωτερικά τραύματα

Μέχρι στιγμής η 23χρονη έχει υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις κατά τη διάρκεια παραμονής της σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Mount Elizabeth» της Σιγκαπούρης, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα αναφορικά με τη μεταμόσχευση οργάνων. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, η κοπέλα έχει υποστεί σοβαρά εσωτερικά τραύματα. Μαζί της ταξίδεψε και η οικογένειά της καθώς η θεραπεία της αναμένεται να διαρκέσει πολύ καιρό.

Εν τω μεταξύ στην πρωτεύουσα της Ινδίας, οι δρόμοι και οι σταθμοί του Μετρό άνοιξαν εκ νέου την Τετάρτη, έχοντας παραμείνει κλειστοί για τουλάχιστον 48 ώρες, λόγω των βίαιων επεισοδίων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα προκειμένου να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανάμεσα σε αυτά είναι νυχτερινές περιπολίες αστυνομικών, συνεχείς έλεγχοι σε οδηγούς λεωφορείων και τους βοηθούς τους και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων δημόσιας μετακίνησης με κουρτίνες ή φιμέ τζάμια.

Διαβάστε επίσης:
Ινδία: Έρευνα για τον ομαδικό βιασμό 23χρονης, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 16:24
Ινδία: Νεκρός αστυνομικός σε βίαια επεισόδια στο Νέο Δελχί, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012, 07:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης