Φιάλη υγραερίου σκόρπισε τον θάνατο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015, 10:44


Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν εξερράγη φιάλη υγραερίου σε πολυσύχναστο εστιατόριο της κεντρικής Ινδίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 8:30 (τοπική ώρα, 6:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Πετλαουάντ του κρατιδίου Μαντία Πραντές, την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές έπαιρναν το πρωινό τους, δήλωσε η Σίμα Άλβα, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει 49 πτώματα. Υπάρχουν περίπου 35 τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο» πρόσθεσε η Άλβα, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς.

«Το εστιατόριο βρίσκεται σε πολυσύχναστη περιοχή και πολλοί άνθρωποι έπαιρναν το πρωινό τους την ώρα εκείνη, γεγονός που εξηγεί τον τόσο μεγάλο απολογισμό» εξήγησε η ίδια.

«Σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη, υπάρχουν περισσότερα θύματα» εξήγησε από την πλευρά του ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπ. Λ. Γκάουρ, προσθέτοντας ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που προκάλεσε ζημιές στα γειτονικά κτίρια.

«Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που δεν είμαστε σε θέση να ταυτοποιήσουμε τα πτώματα. Μέχρι στιγμής έχουμε μετρήσει 30. Ανασύραμε τραυματίες από τα συντρίμμια και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο» επισήμανε ο Γκάουρ.

Ο πρωθυπουργός της Μαντία Πραντές Σίβρατζ Σινγκ Τσούχαν εξέφρασε στον λογαριασμό του στο Twitter τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και προσεύχομαι για τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών» ανέφερε.

Εξάλλου ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 200.000 ρουπίες (περίπου 3.000 ευρώ) στις οικογένειες των θυμάτων και 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ) στους τραυματίες.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015, 13:30