Ινδοί πολίτες στο κρατίδιο Τάμιλ Νάντου, όπου περνούσε τις διακοπές της όταν ήταν μικρή η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ύψωσαν πανό και προσευχήθηκαν για αυτήν, εκφράζοντας την ελπίδα να πετύχει τον στόχο της.

Η μητέρα της Χάρις καταγόταν από το άσημο χωριουδάκι Παϊνγκανάντου και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει. Οι κάτοικοι του χωριού «ασφαλώς και είναι πολύ χαρούμενοι» που η κόρη της έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς, είπε ο Ραμανάν, ο έφορος ενός τοπικού ναού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ραμανάν είπε ότι ο παππούς της Χάρις από την πλευρά της μητέρας της, ο Π.Β. Γκοπάλαν, που ήταν υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, έκανε δωρεές στον ναό όταν τον επισκεπτόταν. Η Χάρις, στα ταξίδια της στην Ινδία όταν ήταν μικρή, έκανε βόλτες με τον παππού και τους φίλους του στην περιοχή. Σε μια ομιλία της το 2018 θυμήθηκε αυτές τις επισκέψεις στους παππούδες της στην Ινδία.

Νοτιότερα, στην πόλη Ραμεσουάραμ του Τάμιλ Νάντου, ιερείς τέλεσαν ειδικές τελετές και προσευχήθηκαν για τη νίκη της Χάρις. «Η Κάμαλα Χάρις είναι ινδικής καταγωγής, θα πρέπει να κερδίσει τις εκλογές και να είναι υπέρ της Ινδίας», είπε ένας ιερέας, ο Ανανταπαντμανάμπα Σάρμα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ο Θεός θα εισακούσει τις προσευχές τους» και θα την οδηγήσει στη νίκη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης