Ινδονησία: 34 σπουδαστές θεολογικής σχολής βρέθηκαν νεκροί σε εκκλησία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 05:01
Ινδονησία: 34 σπουδαστές θεολογικής σχολής βρέθηκαν νεκροί σε εκκλησία

Tα πτώματα 34 παιδιών, μαθητών μιας σχολής θεολογίας, εντόπισε ινδονησιακό σωστικό συνεργείο μέσα σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα του νησιού Σουλαουέσι, που χτυπήθηκε από κατολίσθηση λάσπης μετά τον σεισμό της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του ινδονησιακού Ερυθρού Σταυρού.

«Συνολικά 34 πτώματα βρέθηκαν από την ομάδα» του ΕΣ που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αούλια Αριάνι, προσθέτοντας ότι αρχικά αγνοούνταν 86 σπουδαστές σε καταυλισμό στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου.

Η Αριάνι τόνισε πως η τοποθεσία αυτή, στο βόρειο τμήμα της Κελέβης, είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα» για τα μέλη του συνεργείου ήταν να φύγουν από εκεί, «με τα πόδια, μέσα στη λάσπη, κάνοντας μια διαδρομή μιάμισης ώρας μεταφέροντας ταυτόχρονα τα πτώματα», εξήγησε.

Το κεντρικό τμήμα της Κελέβης υπέστη τεράστια καταστροφή από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 844 νεκρούς. Στην παραθαλάσσια πόλη Παλού ειδικά, τα κύματα σάρωσαν άτυχους κατοίκους, τμήματα κτηρίων, αυτοκίνητα, βλάστηση...

Ο τελικός απολογισμός εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι ακόμη υψηλότερος, καθώς σε ορισμένες περιοχές τα σωστικά συνεργεία δεν αναμενόταν να φθάσουν παρά μόλις σήμερα. Η περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου είναι μια από τις πιο απόμερες, νοτιοανατολικά της Παλού.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 05:02