Οι αρχές της Ινδονησίας ήραν την προειδοποίησή τους για πιθανό τσουνάμι μετά τον σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 20.36 (ώρα Ελλάδος) στα βόρεια της Σουμάτρας.

Μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 όπου στο Άτσε περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι αρχές της χώρας εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι για κάθε σεισμό άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, για την εν λόγω σεισμική δόνηση καθησυχαστικό ήταν και το Κέντρο Ειδοποιήσεων του Ειρηνικού για Τσουνάμι, το οποίο σε ανακοίνωσή του λίγα λεπτά μετά τον σεισμό είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει απειλή για εκτεταμένο τσουνάμι», αλλά «μία μικρή πιθανότητα για τοπικό τσουνάμι που μπορεί να φτάσει στις ακτές που απέχουν όχι περισσότερο από 100 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού».

Σημειώνεται πως έχουν σημειωθεί στο ίδιο επίκεντρο δύο ακόμη σεισμικές δονήσεις. Παραμένει άγνωστο προς το παρόν, αν πρόκειται για μετασεισμούς. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 21.46 (ώρα Ελλάδος) η μεγέθους 4,6 Ρίχτερ και η δεύτερη 21.58 (ώρα Ελλάδος), μεγέθους 4,5 Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης Ινδονησία: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό στη Σουμάτρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σεισμός 7,3R ανοικτά της νήσου Sumatra

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης