Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Αγκούνγκ στο Μπαλί

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 16:49
Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Αγκούνγκ στο Μπαλί
Εξερράγη την Τρίτη τo ηφαίστειο Αγκούνγκ στο Μπαλί της Ινδονησίας, χωρίς οι αρχές μέχρι στιγμής να έχουν αναφέρει την ύπαρξη θυμάτων.

Tο ηφαίστειο Αγκούνγκ, στο ομώνυμο όρος σε ύψος 3.031 μέτρων, βρίσκεται στην περιοχή Καράνγκ Άσεμ, σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το τουριστικό θέρετρο Κούτα.

Εξερράγη στις 17:05 (τοπική ώρα) και το φαινόμενο συνεχίζεται, δήλωσε σε μήνυμά του προς το πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua) ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.Ωστόσο, οι ηφαιστειολόγοι έχουν υποβαθμίσει το επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο στο δεύτερο υψηλότερο και έχουν περιορίσει την ακτίνα της απαγορευμένης ζώνης, δήλωσε ο Σουτόπο, προσθέτοντας ότι οι Αρχές παρακολουθούν το φαινόμενο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές λόγω της έκρηξης. Ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να μετακινηθούν και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του κινδύνου έκρηξης του ηφαιστείου, μειώθηκε στις 29.245 από τις περίπου 144.000 τον Οκτώβριο, όταν το επίπεδο συναγερμού ήταν στον ανώτερο βαθμό, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείριση καταστροφών.

Το ηφαίστειο Αγκούνγκ εξερράγη τελευταία φορά το 1963 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 1.100 άνθρωποι. Στην Ινδονησία, μια χώρα με πάνω από 17.500 νησιά, υπάρχουν 129 ενεργά ηφαίστεια.Πηγή: Channelnewsasia

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 16:49