Ινδονησία: Οι Aρχές εντόπισαν 16 πτώματα εργατών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 09:23
Ινδονησία: Οι Aρχές εντόπισαν 16 πτώματα εργατών
Στην ανάσυρση 16 πτωμάτων προχώρησαν σήμερα οι ινδονησιακές ένοπλες δυνάμεις στην Παπούα έπειτα από δολοφονική επίθεση κατά εργατών στις κατασκευές. Οι Αρχές αποδίδουν την επίθεση σε αυτονομιστές αντάρτες.

Η επιβεβαίωση της πολύνεκρης επίθεσης, με στόχο εργαζομένους της εταιρείας Istaka Karya, η οποία έχει αναλάβει έργα οδοποιίας και την κατασκευή γεφυρών, σηματοδοτεί το σοβαρότερο επεισόδιο εδώ και δεκαετίες στην περιοχή, όπου καταγράφεται σποραδικά δράση αυτονομιστών μαχητών.

«Η τελευταία πληροφορία που έχουμε είναι ότι βρέθηκαν 16 πτώματα» δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων του στρατού στην περιοχή, ο Μπινσάρ Παντζέιταν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωστεί και ο ινδονησιακός στρατός δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν.

Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στην πόλη Τιμίκα, σε μια ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή, την Ντούγκα, όπου έγινε η επίθεση την Κυριακή, σύμφωνα με τον αξιωματικό του στρατού.

Μαρτυρία ενός ανθρώπου που επέζησε, την οποία επικαλέστηκε η αστυνομία, αναφέρει ότι κάποιοι από τους εργάτες εκτελέστηκαν με πυροβόλα όπλα και κάποιοι άλλοι στραγγαλίστηκαν.

Σε μήνυμά της που αναρτήθηκε σε μια σελίδα στο Facebook, μια οργάνωση που αποκαλείται Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης της Δυτικής Παπούας ανέφερε ότι σκότωσε 24 εργάτες.

Η ανάληψη της ευθύνης δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και οι τοπικές Αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος προώθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του την κατασκευή υποδομών για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάμφτωχης αυτής περιοχής, δεσμεύθηκε ότι τα έργα θα συνεχιστούν, παρά την επίθεση.

Όμως, πολλοί στην Παπούα συνεχίζουν να θεωρούν την Ινδονησία αποικιακή δύναμη και απορρίπτουν τα έργα υποδομής που εκτελούνται καταγγέλλοντας την καταναγκαστική δήμευση εδαφών στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 09:27