Ινδονησία: Οι Αρχές της επαρχίας Άτσεχ απαιτούν από τις μουσουλμάνες αεροσυνοδούς να φορούν μαντήλα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 09:30
Ινδονησία: Οι Αρχές της επαρχίας Άτσεχ απαιτούν από τις μουσουλμάνες αεροσυνοδούς να φορούν μαντήλα
Οι Αρχές στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας ζήτησαν από τις μουσουλμάνες αεροσυνοδούς να φορούν την ισλαμική μαντήλα όταν εργάζονται σε αεροπλάνα που πετούν προς αυτήν την υπερσυντηρητική ισλαμική περιοχή, επιβεβαίωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η Άτσεχ είναι η μοναδική επαρχία της κυρίως μουσουλμανικής Ινδονησίας όπου εφαρμόζεται η Σαρία, ο ισλαμικός νόμος. Στην υπόλοιπη χώρα οι μουσουλμάνοι ακολουθούν μια πιο μετριοπαθή εκδοχή του Ισλάμ και οι γυναίκες μπορούν να επιλέγουν αν θα καλύπτουν ή όχι το κεφάλι τους.

Η κυβέρνηση της επαρχίας Άτσεχ, η οποία διαθέτει ένα ειδικό καθεστώς αυτονομίας μετά την ειρηνευτική συμφωνία του 2001, απέστειλε μια επιστολή στην εθνική αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας Garuda Indonesia και σε άλλες μικρότερες εταιρείες, όπως οι μαλαισιανές AirAsia και Firefly.

«Όλες οι αεροσυνοδοί πρέπει να φορούν χιτζάμπ βάσει των κανόνων της Σαρία» τονίζεται στην επιστολή.

Το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της επαρχίας, της Μπάντα Άτσεχ, δέχεται δεκάδες τοπικές πτήσεις κάθε εβδομάδα, ενώ από αυτό περνούν και πτήσεις με προορισμό τη Μαλαισία και τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι μη μουσουλμάνες αεροσυνοδοί δεν είναι απαραίτητο να καλύπτουν τα κεφάλια τους, όμως οι μουσουλμάνες θα πρέπει να φοράνε μαντήλα όταν κατευθύνονται και όταν βρίσκονται στην Άτσεχ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 09:34