Υψηλές παραμένουν οι πιθανότητες νέων εκρήξεων στο ηφαίστειο στο όρος Λοκόν, που εξερράγη πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με τις Αρχές της Ινδονησίας, παρά την επιβράδυνση της δραστηριότητας τις τελευταίες 24 ώρες.

Ανώτερος ηφαιστειολόγος της κυβέρνησης, δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει σημαντική δραστηριότητα στο όρος Λοκόν μετά τις τριπλές μικρές εκρήξεις του Σαββάτου, γεγονός που καθιστά δύσκολο να πείσει τους κατοίκους των γύρω περιοχών να παραμένουν σε πρόχειρα καταλύματα προσφύγων κοντά στη βάση της, και να μην γυρίσουν στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί κάτοικοι των περιοχών γύρω από το ηφαίστειο αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα χωριά τους και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Κατά την επιστροφή στα σπίτια τους στην επικίνδυνη ηφαιστειακή ζώνη, δήλωσαν πως δεν έχουν άλλη επιλογή και πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητες γύρω από τις καλλιέργειες τους για να ζήσουν. Περισσότεροι από 5.200 κάτοικοι τώρα στριμώχνονται μέσα σε καταφύγια, σύμφωνα με τον οργανισμό διαχείρισης καταστροφών. Το όρος Λοκόν είναι ένας από τα 129 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη είχε καταγραφεί το 1991 σκοτώνοντας έναν Ελβετό πεζοπόρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης