Το Μπαλί δεν θα δεχθεί ξένους τουρίστες πριν από το τέλος του έτους, παρά μόνο αν βελτιωθεί η κατάσταση της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του νησιού αυτού της Ινδονησίας υπαναχωρώντας από το σχέδιό του να ανοίξει το «νησί των Θεών» στον διεθνή τουρισμό από τον επόμενο μήνα.

«Η κατάσταση στην Ινδονησία δεν είναι αρκετά ευνοϊκή ώστε να επιτραπεί στους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα, περιλαμβανομένου (…) του Μπαλί», ανέφερε ο κυβερνήτης του νησιού Ουαγιάν Κόστερ σε επίσημο έγγραφο με ημερομηνία Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μπαλί άνοιξε τις παραλίες, τους ναούς και τα άλλα τουριστικά αξιοθέατα στους Ινδονήσιους επισκέπτες από τα τέλη Ιουλίου, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να δεχθούν ξανά τουρίστες από το εξωτερικό από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Όμως τα σχέδιά τους άλλαξαν καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στην Ινδονησία παρουσιάζει άνοδο, ενώ πολλές χώρες επαναφέρουν περιορισμούς στα ταξίδια για τους πολίτες τους. Η Τζακάρτα απαγόρευσε στις αρχές Απριλίου την είσοδο στην Ινδονησία ξένων τουριστών.

«Η κεντρική κυβέρνηση στηρίζει τα σχέδια (του Μπαλί) να ανοίξει τις πόρτες του στους διεθνείς τουρίστες. Ωστόσο για αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή, σύνεση και δεν πρέπει να γίνει πρόωρα», υπογράμμισε ο κυβερνήτης του Μπαλί. Ο αξιωματούχος δεν ανακοίνωσε νέα ημερομηνία για το άνοιγμα του νησιού στους ξένους τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το Μπαλί το 2019, όμως ο αριθμός τους μειώθηκε δραματικά φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να μειώσουν το προσωπικό τους και πολλοί κάτοικοι του νησιού στράφηκαν και πάλι στις γεωργικές εργασίες, αφού έχασαν τη δουλειά τους στον τουρισμό.

Στο Μπαλί έχουν καταγραφεί περίπου 4.000 κρούσματα covid-19 και 49 θάνατοι.

Σε όλη την Ινδονησία τουλάχιστον 6.680 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του κορωνοϊού και 153.000 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί, αν και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι λόγω του περιορισμένου αριθμού τεστ που γίνονται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης