Ινδονησία: Τουλάχιστον έξι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση παράνομου χρυσωρυχείου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:03
Ινδονησία: Τουλάχιστον έξι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση παράνομου χρυσωρυχείου

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατάρρευση παράνομου χρυσωρυχείου το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές της Ινδονησίας, καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν επιζώντες.

Δεκαεννέα χρυσωρύχοι διασώθηκαν. Μέλη σωστικών συνεργείων κατάφεραν να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Όμως, οι πιθανότητες να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες μειώνονται όσο περνούν οι ώρες, ενώ τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στο χρυσωρυχείο, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους της Κελέβης, δυσχεραίνουν το δύσβατο έδαφος και η αστάθεια της γης.

Γιατροί εξέταζαν το ενδεχόμενο ακόμη και να ακρωτηριάσουν το πόδι ενός χρυσωρύχου που είχε παγιδευτεί κάτω από έναν τεράστιο βράχο, καθώς δεν φαινόταν να μπορεί να απεγκλωβιστεί χωρίς αυτήν την επέμβαση.

Αξιωματούχος του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών έκανε λόγο για μια «μάχη με τον χρόνο» και προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων ενέχουν «μεγάλο κίνδυνο».

Η υπηρεσία ενημερώθηκε ότι «τουλάχιστον τρεις άνθρωποι καλούν σε βοήθεια και ελπίζουμε να τους ανασύρουμε από τα ερείπια» του χρυσωρυχείου. «Προσπαθούμε να τους δώσουμε νερό και τροφή».

Είναι διαθέσιμα βαριά μηχανήματα εκσκαφής, αλλά τα σωστικά συνεργεία δεν χρησιμοποιούν προς το παρόν παρά μόνο φτυάρια, λόγω του φόβου ότι θα καταρρεύσουν μεγαλύτερα συντρίμμια και θα κινδυνεύσει η ζωή των παγιδευμένων.

Πολλές δεκάδες άνθρωποι πιστεύεται πως παραμένουν ακόμη παγιδευμένοι -- οι Αρχές υπολογίζουν πως είναι τουλάχιστον 37.

Σημειώνεται ότι πέντε χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα σε παράνομο ορυχείο στην ίδια περιοχή τον Δεκέμβριο.

Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν πάρα πολλά παράνομα χρυσωρυχεία, όπου δεν εφαρμόζονται κανόνες ασφαλείας.

Οι Αρχές έχουν ειδοποιηθεί για πολλά τέτοια επικίνδυνα χρυσωρυχεία και τους έχουν γίνει επανειλημμένα εκκλήσεις να μεριμνήσουν για την εφαρμογή κανονισμών ασφαλείας.

Το 2016, 11 χρυσωρύχοι έχασαν τη ζωή τους, όταν κατολίσθηση λάσπης έπληξε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Τζαμπί. Έναν χρόνο νωρίτερα, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε στοά κλειστού χρυσωρυχείου που εκμεταλλεύονταν παράνομα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:03