Τα σωστικά συνεργεία στην Ιορδανία δίνουν μάχη ενάντια στον χρόνο προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν δέκα ανθρώπους που παραμένουν κάτω από τα ερείπια τετραώροφου κτιρίου στο Αμάν, το οποίο κατέρρευσε χθες Τρίτη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δέκα άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε, κάποιοι από αυτούς είναι ακόμη ζωντανοί», δήλωσε ο Φαϊσάλ Σμπουλ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιορδανίας μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται, το έδαφος έχει υποστεί ζημιές, τα κτίρια βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο και οι δρόμοι είναι στενοί, γεγονός που καθιστά δύσκολες τις έρευνες», διευκρίνισε ο ίδιος.

Περισσότερα από 300 μέλη της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στις έρευνες, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της υπηρεσίας Χατέμ Τζαμπέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ από τις αρχές, πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 14 τραυματιστεί από την κατάρρευση της τετραώροφης πολυκατοικίας στο Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ, μια συνοικία του Αμάν.

Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι πολύ σπάνια στην Ιορδανία.

Η κατάρρευση φαίνεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η πολυκατοικία ήταν «παλιά και ετοιμόρροπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός τοπικής Αυτοδιοίκησης Ταουφίκ Κρισάν στο ίδιο δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι αρχές «επιθεωρούν την κατάσταση γειτονικών κτιρίων».

Η Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ είναι μια από τις πιο παλιές συνοικίες του Αμάν, δημοφιλής κυρίως μεταξύ των μεταναστών και γνωστή για την πολιτιστική της ζωή.

Το σημείο του δυστυχήματος παραμένει αποκλεισμένο, με αστυνομικούς να απαγορεύουν στους κατοίκους να πλησιάσουν προκειμένου να μην εμποδίσουν τις επιχειρήσεις έρευνας.

Καθώς οι δρόμοι είναι πολύ στενοί, τα βαρέα οχήματα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο σημείο και η απομάκρυνση των ερειπίων γίνεται με τα χέρια.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι διασώστες έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν τουλάχιστον με τρεις από τους εγκλωβισμένους.

Δικαστική πηγή επεσήμανε ότι «η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την κατάρρευση της πολυκατοικίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης