Έτοιμος να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 13:24
Έτοιμος να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α.
Το ενδεχόμενο παραίτησης από τη θέση του εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α., Timothy Geithner, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο παραπέμπει σε δηλώσεις ατόμων του περιβάλλοντός του.

Βάσει του δημοσιεύματος, ο κ. Geithner θα λάβει τις αποφάσεις του, αφού ολοκληρωθούν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Obama με το Κογκρέσο για την αύξηση του πλαφόν στο δημόσιο χρέος της χώρας, η οποία είναι αναγκαία για να αποφύγει η χώρα τον κίνδυνο στάσης πληρωμών.

Ο υπουργός είπε ότι θα παραμείνει στη θέση του για το ορατό μέλλον, ενώ απέφυγε μία άμεση απάντηση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα σχέδια που έχει για την καριέρα του.

Οι συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του πλαφόν στο χρέος, ύψους 14,3 τρισ. δολαρίων, έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, μεταδίδει το Bloomberg, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν να συμφωνηθούν προηγουμένως μεγάλες μειώσεις των δημοσίων δαπανών και καμία αύξηση της φορολογίας, προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Από την άλλη, οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων πρέπει να είναι μέρος ενός ισορροπημένου προγράμματος.

Σύμφωνα με πηγές των Δημοκρατικών, η συμφωνία για την αύξηση του πλαφόν στο χρέος πρέπει να επιτευχθεί από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου, προκειμένου να έχει ψηφισθεί η σχετική νομοθεσία έως τις 2 Αυγούστου, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις πληρωμών της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011, 13:24