«Υπό έλεγχο» παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού που καταγράφονται μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ.

«Σήμερα, Παρασκευή, βρισκόμαστε στα 3.528 θετικά τεστ μεταξύ των μαθητών και στα 1.165 μεταξύ των μελών του (εκπαιδευτικού) προσωπικού» διευκρίνισε ο Μπλανκέ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν «ελεγχόμενο αριθμό», σημείωσε, σε σχέση με τα 12 εκατομμύρια μαθητές και το ένα εκατομμύριο μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του εθνικού συστήματος παιδείας.

Τα κρούσματα που καταγράφονται στους κόλπους του εκπαιδευτικού συστήματος της Γαλλίας παραμένουν «χαμηλότερα σε αναλογία με αυτά που καταγράφονται στον υπόλοιπο πληθυσμό» υπογράμμισε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θέλει «να αποφύγει πάση θυσία» το κλείσιμο των λυκείων, όπου θα ενισχυθεί εφεξής το υγειονομικό πρωτόκολλο: τα λύκεια θα διοργανωθούν εφεξής ώστε να κάνουν επιπλέον μαθήματα εξ αποστάσεως υπό τον όρο ότι θα διατηρηθεί τουλάχιστον ένα 50% διδασκαλίας με φυσική παρουσία για κάθε μαθητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Μπλανκέ απέκλεισε μια τέτοια εξέλιξη για τα γυμνάσια, η οργάνωση στα οποία θα παραμείνει για 100% διδασκαλία με φυσική παρουσία.

«Η κατάσταση στο γυμνάσιο διαφέρει πάρα πολύ από αυτή στο λύκειο» σημείωσε. Στα γυμνάσια είναι «πιο εύκολο» να παραμένουν οι μαθητές σε μία μόνο τάξη, καθώς δεν έχουν ειδικά μαθήματα.

Επίσης οι μαθητές στο γυμνάσιο είναι «μικρότεροι σε ηλικία» και δημιουργούν, σύμφωνα με τον ίδιο, «λιγότερα προβλήματα μολύνσεων» και η πυκνότητα των μαθητών στα γυμνάσια είναι «εν γένει μικρότερη» από αυτή στα λύκεια.

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι συνεργάζεται «με τις υγειονομικές αρχές» ώστε να γίνονται «περισσότερα τεστ» στα μέλη του προσωπικού του εθνικού συστήματος παιδείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης