ΗΠΑ -δημοσκόπηση: «Στήθος με στήθος» Ομπάμα και Ρόμνεϊ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, 19:35
ΗΠΑ -δημοσκόπηση: «Στήθος με στήθος» Ομπάμα και Ρόμνεϊ
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο πιθανολογούμενος αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, φέρονται να είναι «στήθος με στήθος» στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση των New York Times / CBS που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Και οι δυο άνδρες συγκεντρώνουν το 46% των ψήφων ο καθένας. Η δημοτικότητα του Μιτ Ρόμνεϊ, που απαλλάχτηκε από τον υπερσυντηρητικό αντίπαλό του Ρικ Σαντόρουμ την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάζει ελαφρά άνοδο σε σύγκριση με μια άλλη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα, που τον τοποθετούσε στο 44%, έναντι του 47% για τον Μπάρακ Ομπάμα. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι τάσσονται τώρα υπέρ της επιλογής του Μιτ Ρόμνεϊ για το χρίσμα έναντι μόνο ενός 30% το Μάρτιο.

Δύο άλλοι υποψήφιοι, ο Νιουτ Γκίνγκριτς και ο Ρον Πολ εξακολουθούν να ανταγωνίζονται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά οι πιθανότητές τους να κερδίσουν είναι σχεδόν μηδενικές. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα δώσουν το χρίσμα επίσημα στον υποψήφιό τους στο εθνικό Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Αυγούστου στην Τάμπα της Φλόριντα (νοτιοανατολικά). Ωστόσο, ακόμη και αν καταφέρει να ανταγωνιστεί τον Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, ο κ. Ρόμνεϊ πάσχει από έλλειψη ενθουσιασμού από την πλευρά του συντηρητικού εκλογικού σώματος. Μόνο το 33% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων τον υποστηρίζουν με «ενθουσιασμό», ενώ το 40% εξέφρασε τις «επιφυλάξεις» του, σύμφωνα με την έρευνα των New York Times / CBS.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 13 έως τις 17 Απριλίου σε δείγμα 957 ενηλίκων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων και 852 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Έχει δε περιθώριο σφάλματος συν ή πλην τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή:ert,Γαλλικό Πρακτορείο,ΑΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012, 19:35