Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα, ερωτηθείς σχετικά με την κρίση ομηρίας στην Αλγερία, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να προστατεύσουν τους υπηκόους τους απέναντι στην απειλή οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ.

«Εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βοηθήσουμε άλλους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή να προβούμε σε επιχειρήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες, αυτό μένει να το αποφασίσουμε» δήλωσε ο Πανέτα στο ΒΒC στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όποιο κι αν είναι το μέρος όπου θα προσπαθήσει να κρυφτεί η Αλ Κάιντα, εμείς θα την εμποδίσουμε να δημιουργήσει βάση και να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιχειρήσεις» εξήγησε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν για την AQIM (σ.σ.: την Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ), που βρίσκεται σε αυτό το τμήμα της Αφρικής. Συνεργαστήκαμε με άλλες χώρες για να εξακριβώσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της απειλής αυτής. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις χώρες της περιοχής».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης